Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Για να κανονίσετε εξομολόγηση μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα) 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Δανειστική Βιβλιοθήκη

 

Στην εκκλησία μας λειτουργεί, από το 2012, Δανειστική Βιβλιοθήκη υπό την εποπτία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών "Άγιος Νικόλαος". Πιο κάτω παρατίθονται αλφαβητικά οι τίτλοι κάποιων από τα βιβλία, από όλες τις κατηγορίες (Πνευματικά, Βίοι Αγίων, Νεανικά, Οικογενειακά, Διηγήματα, Παιδικά και Διάφορα) που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μας. Κάθε τίτλος βιβλίου, επιλέγοντάς τον, μπορεί να σας διηγηθεί σύντομα την περίληψη του βιβλίου του:

 

 

"Εις ύψος νοητόν..."

Η σειρά των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας με τον γενικό τίτλο "Λογική λατρεία" συγκεντρώνει κείμενα θεολογικού - πνευματικού στοχασμού, που συμβάλλουν σε μια ενσυνείδητη συμμετοχή στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, σε μια ουσιαστικότερη βίωση του Λόγου. Όταν η "λογική", η πνευματική διάσταση της χριστιανικής λατρείας παραθεωρείται, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αποδυναμώσεως, εκφυλισμού της σε τυπολατρία. Εύκολα τότε αναπτύσσονται ποικίλες μορφές μιας μαγικής νοοτροπίας, η οποία καιροφυλακτεί κρυμμένη στις σκοτεινές γωνιές του ανθρωπίνου υποσυνειδήτου από πανάρχαιες εποχές. Η ορθόδοξη λατρεία διατηρεί μια ακατάλυτη επικαιρότητα και ζωηρότητα για κάθε εποχή -από την αγροτική ως την ηλεκτρονική· και για κάθε ανθρώπινη κοινότητα- από την πιο απλή ως την πιο δυναμική και πολύπλοκη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com