Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Για να κανονίσετε εξομολόγηση μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα) 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Προς τους υπευθύνους για τα μέτρα προστασίας από τον Κορονοϊο

Panagiota Mama

 

Προς τους υπευθύνους για τα μέτρα προστασίας από τον Κορονοϊο 

 

Εδώ και μέρες, οι ειδικοί ανά τον κόσμο, μιλώντας για την πανδημία που μαστίζει την υφήλιο, αναφέρονται με στρατιωτικούς όρους... Μιλάνε για πόλεμο, για μέτωπα πρώτης γραμμής, για καταφύγια, για νεκρούς από τον "αόρατο" εχθρό... Οι μαχητές της 1ης γραμμής παρόλη την άοκνη, φιλότιμη και επαγγελματική προσπάθειά τους, για την οποία είμαστε όλοι ευγνώμονες, μοιάζουν να μην έχουν τον έλεγχο της άμυνας, πόσο μάλλον της επίθεσης... Το ποσοστό των θανάτων, αναλογικά με τον πληθυσμό μας, γι’ αυτούς που ξέρουν να διαβάζουν τα μαθηματικά μοντέλα, είναι ανησυχητικά υψηλό.

 

 

Πόσους άλλους συνανθρώπους μας θα πρέπει να θρηνήσουμε, για να καταλάβουμε ότι οι ανθρώπινες δυνάμεις δεν επαρκούν στον πόλεμο αυτό; Πόσους άλλους γιατρούς θα θυσιάσουμε στο πεδίο της μάχης, για να καταλάβουμε ότι πρέπει να απευθυνθούμε στην Υπέρμαχο Στρατηγό μας; Η ιστορία μας καλεί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αφουγκραστούμε με ευθύνη τις λύσεις που δίνει σε αντίστοιχους πολέμους το βάθος της ιστορικής μας μνήμης.

 

 

Ο άνθρωπος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει θαύματα! Χρειάζεται και την εξ ύψους βοήθεια! Ας γονατίσουμε όλοι με πίστη και ταπείνωση σε κοινή προσευχή προς την Κυρία Θεοτόκο, τη Μάνα μας για να την παρακαλέσουμε να δώσει τη Σκέπη και Βοήθειά της.

 

Ας επιτραπεί στους πιστούς να κοινωνήσουν! Όπως πολύ σωστά υπήρξε μέριμνα και φροντίδα για το σώμα και το ψώνισμα των υλικών, ζητούμε όπως υπάρξει και πνευματική φροντίδα για την ψυχή μας. Η καλύτερη ανοσία που μπορούμε να έχουμε όλοι μας είναι η ασπίδα του Σώματος και του Αίματος του Χριστού μας! Δε σας μιλώ ως εκκλησιαστικός άνθρωπος! Σας μιλώ ως γιατρός που είδα να γίνονται θαύματα, εκεί που οι ανθρώπινες δυνάμεις ανεπαρκούσαν! Πάρτε το παράδειγμα του πιστού ιατρού, που αρκετοί εξ ημών βιαστήκαμε να κατηγορήσουμε: 150 επαφές και ούτε ένα κρούσμα μετάδοσης!! Η λεπτομέρεια που δεν ακούστηκε; Μετείχε της Θείας Κοινωνίας!! Πάρτε το παράδειγμα της Βουλγαρίας! Οι εκκλησίες ανοικτές και έχουν ίδιο αριθμό νεκρών με εμάς, σε ένα πληθυσμό κατά πολύ περισσότερο από το δικό μας!!

 

 

Συμφωνώ απόλυτα με τον πρόεδρό μας, ότι είναι στιγμές γενναίων αποφάσεων! Μήπως όμως κύριε Πρόεδρε, μέρος των γενναίων αποφάσεων έχει να κάνει και με το να επιτραπεί η μετοχή των πιστών στον εκκλησιασμό και στη μετοχή τους στη Θεία Κοινωνία; Σίγουρα μπορούν να βρεθούν λύσεις από τους ειδικούς, όπως βρέθηκαν και για τη φροντίδα του σώματος μέσω των μέτρων στις Υπεραγορές ή την εργασία.

 

 

Στώμεν καλώς! Ας φωνάξουμε στο Θεό με μετάνοια και συντριβή: "Πιστεύω Κύριε, βοήθει μου τη απιστία..." Σε ένα πόλεμο που το πεζικό αρχίζει και χάνει εδάφη, στη μάχη μπαίνουν τα τεθωρακισμένα! Στον πόλεμο αυτό - κι ας μην το έχουμε δυστυχώς καταλάβει ακόμη- η θωράκιση μας είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας, του Δημιουργού και Πατέρα μας! Δώστε τη δυνατότητα στους πιστούς να κοινωνήσουν και θα σας ευγνωμονούν ακόμη περισσότερο για τη συνολική φροντίδα που επιδείξατε! Αυτήν τη στιγμή, ακριβώς επειδή κινδυνεύουν οι πιστοί και όχι η πίστη, αυτοί οι πιστοί ζητούν όπως τους επιτραπεί να πάρουν το φάρμακό τους!

 

Με εκτίμηση 

ένας γιατρός που κοιτάζει με άπειρο σεβασμό και ευγνωμοσύνη όλες τις ανθρώπινες προσπάθειες που γίνονται, αλλά που ταυτόχρονα αναγνωρίζει την ανάγκη για εξ ύψους βοήθεια:

Δρ. Παναγιώτα Μάμα 

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com