Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Για να κανονίσετε εξομολόγηση μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα) 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Προσκυνηματική εκδρομή 2015 (Στερεά Ελλάδα και νησιά

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΓΚΩΜΗΣ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

 

ΕΚΔΡΟΜΗ 2015

 

Αγαπητοί μας,

 

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της νέας μας προσκυνηματικής εκδρομής, που θα γίνει στην

 

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ

Από τις 17 – 22 Αυγούστου 2015

 

Βόλος – Σκιάθος – Άνδρος – Τήνος – Αίγινα

 

Μερικοί από τους προσκυνηματικούς χώρους της φετινής μας εκδρομής.

 

Ι. Μ. Παναγίας Ευαγγελίστριας (Σκιάθος), Αγία Μαρίνα (Άνδρος), Μεγαλόχαρη (Τήνος), Άγιος Νεκτάριος (Αίγινα), Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου του Μακρυνού (Μέγαρα)

 

Κάποια από τα προσκυνήματα μας

 

Αναχώρηση:   Α3 911                        17/08/2015      Λάρνακα – Αθήνα      08:20 – 10:05

Επιστροφή:      Α3 910                        22/08/2015      Αθήνα – Λάρνακα      22:05 – 23:45

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

17/08/2015 (Δευτέρα): Λάρνακα – Αθήνα - Βόλος

Συγκέντρωση στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου και αναχώρηση με το λεωφορείο για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και επιβίβαση στο αεροπλάνο για Αθήνα. Άφιξη. Παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για Βόλο με ενδιάμεσους σταθμούς και επίσκεψη – προσκύνημα στην Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Κάτω Ξενιάς, με το θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας. Το εικόνισμα έφθασε δια θαλάσσης στα χρόνια της εικονομαχίας. Άφιξη στο Βόλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

18/08/2015 (Τρίτη): Βόλος – Σκιάθος - Βόλος

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα πάρουμε το καράβι για τον όμορφη Σκιάθο. Άφιξη. Επίσκεψη στην Ι. Μ. Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην οποία για πρώτη φορά υφάνθηκε και υψώθηκε η πρώτη ελληνική σημαία. Στη συνέχεια επιστροφή στην πόλη και επίσκεψη στο σπίτι – μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ανάλογα με την ώρα αναχώρησης του καραβιού παίρνουμε τον καφέ μας ή το γεύμα μας και επιστρέφουμε στο Βόλο. Διανυκτέρευση.

 

19/08/2015 (Τετάρτη): Βόλος – Θήβα – Μέγαρα - Αθήνα

Πρόγευμα και αναχώρηση για Αθήνα. Καθοδόν θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα Βάγια καθώς και στην Ι. Μ. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου του Μακρυνού. Στη Μονή αυτή εγκαταβιούν περισσότερες από 60 μοναχές. Άφιξη στην Αθήνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

20/08/2015 (Πέμπτη): Αθήνα – Αίγινα - Αθήνα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το λιμάνι του Πειραιά απ’όπου θα πάρουμε το καράβι που θα μας μεταφέρει στην Αίγινα. Προσκύνημα στην Ι. Μ. και τον τάφο του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

21/08/2015 (Παρασκευή): Αθήνα – Άνδρος - Τήνος

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για Ραφήνα απ’όπου θα πάρουμε το καράβι που θα μας μεταφέρει στο νησί της Άνδρου. Στην Άνδρο πέραν από το προσκύνημα στην Ι. Μ. Αγίας Μαρίνας, θα προσκυνήσουμε και στην Ι. Μ. Αγίου Νικολάου με τη μυροβλύζουσα εικόνα της Παναγίας. Θα έχουμε ακόμη την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις ομορφιές του νησιού. Αργά το απόγευμα επιβιβαζόμαστε στο καράβι που θα μας μεταφέρει στο νησί της Μεγαλόχαρης, για να προσκυνήσουμε το θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

22/08/2015 (Σάββατο): Τήνος – Αθήνα - Λάρνακα

Ξύπνημα στο νησί της Τήνου και εκκλησιασμός ή παράκληση στον καλλιμάρμαρο Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας. Στη συνέχεια, αφού πάρουμε το πρόγευμα μας θα ανεβούμε στο Κεχροβούνι για προσκύνημα στην Ι. Μ. Θεοτόκου. Εδώ θα προσκυνήσουμε μεταξύ άλλων και στο παρεκκλήσι της Οσίας Πελαγίας η οποία κατόπιν οράματος υπέδειξε τον τόπο που βρισκόταν η εικόνα της Μεγαλόχαρης. Μετά το προσκύνημα θα μεταφερθούμε στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Γεύμα και αναχώρηση για το λιμάνι απ’όπου θα πάρουμε το καράβι για επιστροφή στην Ραφήνα και από εκεί κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο Αθηνών, για να πάρουμε το αεροπλάνο ης επιστροφής στην Κύπρο. Άφιξη στη Λάρνακα και αναχώρηση με λεωφορείο για τη Λευκωσία.

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com