Δανειστική Βιβλιοθήκη

 

Στην εκκλησία μας λειτουργεί, από το 2012, Δανειστική Βιβλιοθήκη υπό την εποπτία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών "Άγιος Νικόλαος". Πιο κάτω παρατίθονται αλφαβητικά οι τίτλοι κάποιων από τα βιβλία, από όλες τις κατηγορίες (Πνευματικά, Βίοι Αγίων, Νεανικά, Οικογενειακά, Διηγήματα, Παιδικά και Διάφορα) που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μας. Κάθε τίτλος βιβλίου, επιλέγοντάς τον, μπορεί να σας διηγηθεί σύντομα την περίληψη του βιβλίου του:

 

 

Σύγχρονες αγιορείτικες μορφές-Γεράσιμος Μενάγιας

Ο μοναχός Γεράσιμος Μενάγιας (+1957) είναι ένα υπόδειγμα ηρωικής αυταπαρνήσεως και ένα πρότυπο έμπρακτης μετάνοιας. Νέος, πλούσιος και μορφωμένος - πτυχιούχος του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης - αφού πέρασε από τα σκοτεινά σοκάκια της αθεΐας, της ασωτίας και του δαιμονικού πνευματισμού, βγήκε στο φωτόλουστο ξέφωτο της αληθινής πίστεως στο Θεάνθρωπο Ιησού. Και τότε περιφρόνησε τη δόξα, το χρήμα, τις ηδονές και τη σοφία του κόσμου τούτου και πήγε στο περιβόλι της Παναγίας, ανταλλάσσοντας τα αθηναϊκά μέγαρα με τα ερημιτικά γιδοκάλυβα του Άθωνα. Εκεί έζησε με παραδειγματική ακτημοσύνη και "πράττων εδίδασκε" ότι "ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης" .

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com