Δανειστική Βιβλιοθήκη

 

Στην εκκλησία μας λειτουργεί, από το 2012, Δανειστική Βιβλιοθήκη υπό την εποπτία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών "Άγιος Νικόλαος". Πιο κάτω παρατίθονται αλφαβητικά οι τίτλοι κάποιων από τα βιβλία, από όλες τις κατηγορίες (Πνευματικά, Βίοι Αγίων, Νεανικά, Οικογενειακά, Διηγήματα, Παιδικά και Διάφορα) που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μας. Κάθε τίτλος βιβλίου, επιλέγοντάς τον, μπορεί να σας διηγηθεί σύντομα την περίληψη του βιβλίου του:

 

 

Ένα νέο αστέρι στον ουρανό- Ο Άγιος επίσκοπος και γιατρός Λουκάς Βοινό-Γιασενέτσκι

"Αγάπησα το μαρτύριο, το οποίο τόσο παράξενα καθαρίζει την ψυχή"

 

Αρχιεπίσκοπος Λουκάς Βόινο-Γιασενέτσκι

 

Στο βιβλίο αυτό καταγράφεται ο κατά Χριστόν βίος του Αγίου Λουκά του Ιατρού, καθηγητή Πανεπιστημίου και Επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.

Με γλαφυρό ύψος, λογοτεχνική γλώσσα αλλά και επιστημονική ακρίβεια περιγράφονται τα φοβερά μαρτύρια, οι φυλακίσεις, οι εξορίες, οι διωγμοί που υπέστη στην πολυτάραχη ζωή του ο διάσημος γιατρός και επίσκοπος Άγιος Λουκάς, ως αποτέλεσμα της βαθειάς πίστης και της μεγάλης αγάπης του στον Ιησού Χριστό και της θαρραλέας και ανυποχώρητης ομολογίας της Ορθόδοξης πίστης του μπροστά σε δικαστήρια ή άθεους κρατικούς αξιωματούχους.

 

Μια βιογραφία κατάλληλη για νέους και όχι μόνο. Ένα θαυμάσιο κείμενο, προσιτό σε όλους.

Με την παρούσα έκδοση ο άγιος Λουκάς, θα γίνει ευρύτερα γνωστός και θα αποτελέσει ισχυρό πρότυπο στις νέες γενιές.

 

Αρχιμ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος


Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com