Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Για να κανονίσετε εξομολόγηση μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα) 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Δανειστική Βιβλιοθήκη

 

Στην εκκλησία μας λειτουργεί, από το 2012, Δανειστική Βιβλιοθήκη υπό την εποπτία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών "Άγιος Νικόλαος". Πιο κάτω παρατίθονται αλφαβητικά οι τίτλοι κάποιων από τα βιβλία, από όλες τις κατηγορίες (Πνευματικά, Βίοι Αγίων, Νεανικά, Οικογενειακά, Διηγήματα, Παιδικά και Διάφορα) που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μας. Κάθε τίτλος βιβλίου, επιλέγοντάς τον, μπορεί να σας διηγηθεί σύντομα την περίληψη του βιβλίου του:

 

 

Χειμερινό Συναξάρι-Τόμος Β'

Παραδίνοντας τον Β' Τόμο από το Χειμερινό Συναξάρι, με αναφορά στους αγίους, από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ολοκληρώνουμε τη δεύτερη ενότητα από τους λόγους του αρχιμανδρίτου Ανανία Κουστένη, για τους μάρτυρες και τους αγίους και τους οσίους και τους ασκητές, πού οσιώθηκαν και αγιάσθηκαν, υπερασπιζόμενοι και ομολογούντες Χριστόν Εσταυρωμένον. Είναι για μας μεγάλη χαρά και ευλογία η ενασχόληση με τους Βίους των αγίων. Γιατί Οι άγιοι, αδιαλείπτως και διακριτικά, μας σκέπουν και μας αγαπούν και μας συντρέχουν και μας φροντίζουν. Μας διανοίγουν την προοπτική της ελπίδος. Την οδό της χάριτος του Αγίου Πνεύματος. Όπως μας υποδεικνύει ο Γέροντας: «Είναι εδώ οι άγιοι και μας βοηθάνε. Και μάς ευλογούνε. Και χαίρονται. Χαίρονται, γιατί παίρνομε κι εμείς από τη χάρη τους, όταν μιλάμε γι αυτούς. Και χαίρονται Οι άγιοι, γιατί σωζόμεθα κι εμείς. Οι άγιοι μάς αγαπούν τόσο, που κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μάς ευεργετήσουν και να μάς βοηθήσουν. Και μάς περιμένουν μέχρι την Δευτέρα Παρουσία όλους. Γιατί έτσι προέβλεψε ο Θεός, λέει «Προς Εβραίους» ο απόστολος Παύλος: «Ίνα μη χωρίς ημών τελειωθώσι.» να μην πάρουν τον τέλειο μισθό τους χωρίς εμάς. Μάς περιμένουν. Και μπορούν να περιμένουν; «Ναι», λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Γιατί; «Γιατί αγαπούν.» Κι εκείνος που αγαπά «πάντα στέγει, πάντα υπομένει» κλπ. Τι σπουδαίο είν' αυτό!» Υποκλινόμαστε και προσκυνούμε ταπεινά το πλήθος των αγίων μας, πού μάς σκέπουν και μας παραστέκουν. Ευχαριστούμε και πάλι, ακόμη μια φορά, τον Γέροντα Ανανία Κουστένη, για την αγάπη και τη στοργή και εμπιστοσύνη του, εμείς Οι ελάχιστοι.

ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com