Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Για να κανονίσετε εξομολόγηση μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα) 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Κατασκηνώσεις

Κατασκήνωση Φιλάνι 2012

Με τη βοήθεια του Αγίου Νικολάου και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου μας, πραγματοποιήθηκε και φέτος η θερινή κατασκήνωση της Ενορίας μας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Φιλάνι.

Κατά την περίοδο 22 – 24 Ιουνίου φιλοξένησε πενήντα γυναίκες.

Από τις 25 Ιουνίου – 2 Ιουλίου κατασκήνωσαν εκατό τρία κορίτσια του Δημοτικού.

Από τις 2 - 13 Ιουλίου φιλοξενήθηκαν ενενήντα μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου.

Από τις 16 – 23 Ιουλίου φιλοξενήθηκαν ενενήντα πέντε αγόρια Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου.

Από τις 23 Ιουλίου – 2 Αυγούστου φιλοξενήθηκαν 75 μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.

Από τις 3 - 6 Αυγούστου κατασκήνωσαν πενήντα νέοι και νέες.

 

Ιδιαίτερο γεγονός φέτος για την Κατασκήνωση μας ήταν τα εγκαίνια του Ναού της, που είναι αφιερωμένος στη Μεταμόρφωση του Χριστού.

Τα εγκαίνια τέλεσε την Κυριακή βράδυ 5 προς 6 Αυγούστου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄, συλλειτουργούντος του Χωρεπισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου. Προηγήθηκε πανηγυρικός Εσπερινός και μετά τα εγκαίνια, πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Συμμετείχαν 450 πιστοί.

Ο ναός που αποτελεί το κόσμημα του Κατασκηνωτικού μας χώρου, πανηγυρίζει στις 6 Αυγούστου, γιορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας.

 

Το γενικό θέμα της κατασκήνωσης μας φέτος ήταν  «Μεταμόρφωση Χριστού» .

 

Επιτελικός μας στόχος είναι, μέσα από το αποκαλυπτικό γεγονός της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, οι κατασκηνωτές να προβληματιστούν και να προχωρήσουν στην προσωπική τους  πνευματική μεταμόρφωση, πάντα μέσα στην εμπειρία της χάριτος του Θεού, όπως αυτή φανερώνεται ανά τους αιώνες, στη ζωή της Εκκλησίας ( Αγιασμός, Θεία Ευχαριστία, Εξομολόγηση, προσευχή, συζήτηση πνευματικών θεμάτων, προβολές ).

Δεύτερος στόχος που θέσαμε, εξίσου σημαντικός με τον πρώτο, είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών μας.

Προσπαθούμε, ποικιλοτρόπως να δώσουμε στα παιδιά, τον τρόπο ζωής που πηγάζει από το ορθόδοξο ήθος της Εκκλησίας και που μας μεταμορφώνει και μας πάει στην κοινωνία των Αγίων. Τη συμπεριφορά κατά την οποία ο άνθρωπος υπολογίζει και σέβεται και προσφέρει στο συνάνθρωπο.

Τρίτος στόχος και πολύ σημαντικός επίσης είναι η ψυχαγωγία των παιδιών. Με συγκεκριμένους κανόνες και ρόλους τα παιδιά μέσα από τις δραστηριότητες και το παιχνίδι ψυχαγωγούνται υγιώς.

Στο πρόγραμμα υπήρχαν διάφορες δραστηριότητες: Παραδοσιακοί χοροί, τοξοβολία, μπόουλινγκ, σκάκι, ποδηλασία, ζαχαροπλαστική, φωτογραφία, θέατρο, τραγούδι. Οργανώσαμε επίσης πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας, επιτραπέζιας αντισφαίρισης και χειροσφαίρισης.

Με τα ατομικά παιχνίδια, τα νυκτερινά ομαδικά παιχνίδια, το παιχνίδι του δάσους, τις προβολές, τη ψυχαγωγία  που διοργάνωναν τα παιδιά με τους ομαδάρχες τους, τα τραγούδια, τους χορούς, τα σκετσάκια και άλλα, δημιουργείτο μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Η πεζοπορία στο δάσος, ο έναστρος ουρανός, η επαφή τους με τη φύση, η ανατολή του ήλιου χάρισαν μοναδικές εμπειρίες στα παιδιά.

Η όλη προσπάθεια στηρίζεται σε αρκετούς εθελοντές, σε επώνυμους και ανώνυμους φίλους της Ενορίας, οι όποιοι προσφέρουν ποικιλοτρόπως και ιδιαίτερα στο Χριστιανικό Σύνδεσμο Γυναικών της Ενορίας μας.

 

Αφιέρωμα στην Κατασκήνωσή μας: Εφημερίδα "Η Φωνή της Έγκωμης", Νοέμβριος 2012

 

Σύντομη περιήγηση στις κατασκηνώσεις μας:

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com