Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Για να κανονίσετε εξομολόγηση μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα) 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Η ΜΗΤΈΡΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΜΟΣΎΝΗ

mana

 

 

 

 

 

Αρχικά μου έστειλε μήνυμα αργά το βράδυ.

 

Πατέρα, είμαι έγκυος και δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να το κρατήσω. Η κατάσταση είναι περίπλοκη και νιώθω ότι θα ήταν πέρα ​​από τις δυνάμεις μου να φέρω αυτόν τον σταυρό μέχρι το τέλος.

 

Ξέρετε, κάθε παιδί έρχεται στη γη για κάποιο λόγο. Ακόμη και όταν γεννιέται εκτός γάμου, ή μετά από μια βραδιά. Γιατί με εκείνο το παιδί ο Θεός στέλνει ένα έργο με τα χρόνια και τίποτα δεν ζωντανεύει χωρίς το θέλημά Του.

 

Μετριάω λίγο τον φόβο της και δεν προσπάθησα να την τρομάξω με τη φωτιά της λίμνης ή να την προειδοποιήσω ότι μέχρι τον τάφο δεν θα μπορέσει να ενωθεί με τον Ευχαριστιακό Χριστό. Ποτέ μην παρουσιάσετε τον Χριστό ως ένα Αποκαλυπτικό Μπάου Μπάου, που υποβάλλεται σε όλο και περισσότερες ανελέητες τιμωρίες και βασανιστήρια. Ήρθε για κάθε εκατοστό αμαρτωλού σε αυτόν τον κόσμο και περιμένει την επιστροφή μας μέχρι το τέλος.

 

Της ζήτησα λοιπόν να περιμένει λίγες μέρες και μετά να έρθει να εξομολογηθεί. Ήξερα ότι μεταξύ όλων των αγώνων της ιεροσύνης, το να σώσεις μια ψυχή από το θάνατο πριν έχει την ευκαιρία να ζήσει, γίνεται ίσως το πιο ευγενές πράγμα στη γη. Μια γυναίκα που ετοιμάζεται να γεννήσει ακυρώνεται από εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι μόνο για τους 9 μήνες και τέλος. Από το πρώτο δευτερόλεπτο που ο Θεός σας στέλνει αυτό το λαμπερό αστέρι του φωτός, η ζωή σας δεν είναι πλέον αποκλειστικά δική σας.

 

Μιλήσαμε για αρκετές δεκάδες λεπτά, κατάλαβα τον φόβο της και της υποσχέθηκα ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο ρίσκο στον κόσμο από το να γίνεις μητέρα για κάποια που σε διάλεξε ανάμεσα σε όλες τις γυναίκες της γης.

 

Πέρασαν μήνες και δεν άκουσα τίποτα από αυτήν. Το λυτρωτικό μήνυμα ήρθε και πριν λίγες μέρες. Μετά από μια καταιγίδα πειρασμών και αγώνων δύσκολο να φανταστεί κανείς, γιατί έτσι είναι κάθε εγκυμοσύνη, ένα ταξίδι σε έναν ωκεανό ακόμα ανεξερεύνητο, έγινε μητέρα. Όταν πάω ενώπιον του Χριστού και ξέρω ότι οι αμαρτίες θα ζυγίζουν περισσότερο από τις καλές πράξεις, θα γίνω μάρτυρας αυτού του μωρού, ολόκληρο το σύμπαν, ο συνήγορος της ελπίδας μου, μια μικρή ψυχή που σώθηκε από τη θεία πρόνοια, θα ζητήσει από τον Θεό έλεος.

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com