Πώς θα κατατροπώσουμε τους βλάσφημους λογισμούς;

σκέψειςΟ άνθρωπος πρέπει να θυμάται τα εξής:

 

Ότι οι βλάσφημοι λογισμοί δεν είναι έργο δικό του, αλλά του διαβόλου. Να μην τους λογαριάζει σαν αμαρτία δική του, αλλά ως έναν ειδικό πειρασμό. Ο πειρασμός αυτός κάποτε επιτρέπεται να έρθει λόγω της υπερηφάνειας μας, λόγω της κατακρίσεως, ή για παρόμοια.

 

Πρέπει να παρακαλεί το Θεό να διώξει τους λογισμούς και να τους εξομολογηθεί. Έως τότε να υπομένει με ευγνωμοσύνη προς το Θεό, διότι κάποτε Αυτός ο Θεός επιτρέπει τον πειρασμό, για να αποκτήσουμε υπομονή.

 

Ο Άγιος Κασσιανός ο Ρωμαίος λέει ότι υπάρχουν τριών ειδών λογισμοί:

 

Εκ του Θεού, εκ της φύσεως και εκ του διαβόλου. Και συνεχίζει ότι υπάρχουν λογισμοί που βασανιστικά καταπιέζουν την ψυχή, ότι δήθεν παρ' όλη την προσπάθεια, τον κόπο και τον αγώνα δεν υπάρχει σωτηρία.

 

Τέτοιους λογισμούς απιστίας και ολιγωρίας πρέπει να αντιμετωπίζουμε με το ευαγγελικό λόγιο <<πιστεύω, Κύριε, βοήθει μου τη απιστία>>.

 

Τότε επίσης να λέμε το <<Πιστεύω>>, το Σύμβολο της Πίστεως μας και αν είναι βλάσφημοι λογισμοί προς την Παναγία, ή προς κάποιον Άγιο, να προσευχόμαστε στην Παναγία, η στον συγκεκριμένο Άγιο.

 

Και να λέμε στην προσευχή μας: <<Δεύτε προσκυνήσωμεν ,εγώ και οι λογισμοί μου, Χριστώ τω Θεώ>.

 

Άγιος Δημήτριος του Ροστώφ 

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com