Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Για να κανονίσετε Εξομολόγηση μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα)

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

 

Deliverable

You must submit the exercise (code and report in a zipped folder) until Wednesday 4  of October 2017 in email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  and printed during the lab.

 

For the report, you can use the provided template you can find in moodle.

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Περιοδικό Παρέμβαση

Το άγχος είναι ανύπαρκτο

σκέψειςΆμα θέλετε λοιπόν να διακρίνετε πότε έχετε κατά Θεόν λύπη, πόνο και συμπόνια και πότε αυτά δεν είναι κατά Θεόν, αυτό φαίνεται απο το εξής : Αν σε καταλαμβάνει άγχος δεν είναι κατά Θεόν, αποκλείεται. Το άγχος σε τελευταία ανάλυση, δημιουργείται, επειδή δεν γίνεται το δικό μας. Αλλιώς, δεν έγχεται ο άνθρωπος να το ξέρετε αυτό. Εκείνη την ώρα που έχεις το οποιοδήποτε άγχος, από όπου και αν προέρχεται αυτό, μόλις ταπεινωθείς και πεις: “Θεέ μου, νά’ναι ευλογημένο να γίνει όπως θέλεις εσύ”, και όλα τα αφησεις στον Θεό, αμέσως πάει το άγχος, εξαφανίστηκε σαν να είναι ανύπαρκτο. Διότι όντως είναι ανύπαρκτο.

 

Το άγχος προέρχεται απο το ότι τελικά δεν γίνεται αυτό που θέλω εγώ, δηλαδή δεν γίνεται αυτό που θέλει το εγώ μου, δεν ικανοποιείται η φιλαυτία μου. Ο ταπεινός άνθρωπος αποκλείεται να έχει άγχος. Αν θέλεις να διαπιστώσεις σε τι κατάσταση πνευματική βρίσκεσαι -που καμιά φορά διερωτάται κανείς και δεν ξέρει τι ακριβω συμβαίνει: “Είμαι ταπεινός, δεν είμαι ταπεινός; Έχω ταπείνωση, δεν έχει ταπείνωση;”- από το άγχος σου θα καταλάβεις. Άν αγχεσαι, δεν έχεις ταπείνωση. Άν δεν άγχεσαι, τότε ή είσαι αναίσθητος και δεν σε νοιάζει τίποτε - γιατί υπάρχουν και τέτοιοι άνθρωποι- ή έχεις ταπείνωση.

 

Απόσπασμα από το βιβλίο “Άγχος” του π.Συμεών Κραγιόπουλου σελ 26-27 

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com