idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Δευτέρα 12 Αυγούστου και Τρίτη 13 Αυγούστου 5:00 - 8:00 μ.μ.

------------------------

π. Ιωάννης:
Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινων. 99463030)

Deliverable

You must submit the exercise (code and report in a zipped folder) until Wednesday 4  of October 2017 in email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  and printed during the lab.

 

For the report, you can use the provided template you can find in moodle.

JGLOBAL_ARTICLES

Προσκηνυματική Εκδρομή στη Σερβία, 20-26 Αυγούστου 2019

Ekdromi Serbia 2019

Αγαπητοί μας,

 

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της νέας μας προσκυνηματικής εκδρομής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φίλων της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, που θα γίνει στη:

 

ΣΕΡΒΙΑ

Από τις 20 – 26 Αυγούστου 2019

 

Βελιγράδι-Νόβι Σαντ-Κράλιεβο

Είναι μερικοί από τους Προσκυνηματικούς χώρους της φετινής μας εκδρομής.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Ι.Ν.Αγίου Σάββα,   Ι.Μ.Νόβο Χόποβο, Ι.Μ.Κορνιάκ, Ι.Μ.Τσιέλιε, Ι.Μ. Ζίτσας                                                                                                                                                                  

είναι κάποια από τα προσκυνήματά μας

                                                                                                                                     Πύργος Νεμπόϊσα(φυλάκισαν το Ρήγα Φεραίο)-Σπήλαια Ρέβασκα – Καταρράκτης Λίσινα Βέλικι Μπούκ –Κρουαζιέρα στο Δούναβη                                                                       Μερικά απο τα αξιοθέατα και ωραία που περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Αναχώρηση: 20 /8/19     Λάρνακα –Βελιγράδι     JU   507              04:10 - 05:45

Επιστροφή : 26 /8/19     Βελιγράδι – Λάρνακα     JU   506             23:55 - 03:25+1

           

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

1η ΜΕΡΑ: Τρίτη 20/8: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΠΥΡΓΟΣ ΝΕΜΠΟΪΣΑ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΑΚΟΒΙΤΣΑ –ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Συγκέντρωση στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στις 01:30π.μ τα ξημερώματα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου θα πάρουμε την απευθείας πτήση των Σερβικών Αερογραμμών για Βελιγράδι. Άφιξη, παραλαβή από τον υπεύθυνο ξεναγό και άμεση αναχώρηση για το ξενοδοχείο στο Βελιγράδι. Παραλαβή δωματίων, πρόγευμα και σύντομη ξεκούραση. Στην συνέχεια ακολουθεί περιδιάβαση για να γνωρίσουμε την πόλη που είναι απλωμένη στις όχθες του Δούναβη. Μεταξύ άλλων θα προσκυνήσουμε στον μεγαλόπρεπο Ναό του Αγίου Σάββα, είναι ο μεγαλύτερος σε μέγεθος στα Βαλκάνια (10.000 έως 12.000 άτομα), θα δούμε το Πατριαρχείο, και θα ακολουθήσει ξενάγηση, με τρενάκι, στο περίφημο μεσαιωνικό κάστρο Καλεμεγκτάν, σήμα κατατεθέν της πόλης  , χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη. Μετά θα επισκεφτούμε για προσκύνημα το Μοναστήρι Ρακόβιτσα, (των Αρχαγγέλων) όπου βρίσκεται και ο τάφος του Πατριάρχη των Σέρβων Παύλου. Στην συνέχεια αναχωρούμε για τις όχθες του ποταμού Δούναβη στο νέο Βελιγράδι για μια ξεχωριστή μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη. Θα δούμε μέρος του νέου Βελιγραδίου αλλά και τον Πύργο Νεμπόϊσα, στον οποίον οι Τούρκοι φυλάκισαν και στραγγάλισαν-απαγχόνισαν- τον εθνομάρτυρα Ρήγα Φεραίο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, Διανυκτέρευση

 

 

2η ΜΕΡΑ: Τετάρτη 21/8: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ - ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ - ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΣ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή  στην  αυτόνομη  επαρχία της Βοϊβοντίνας.  Θα περάσουμε απο το Εθνικό Πάρκο  Φρούσκα Γκόρα, (το  Άγιο όρος της Σερβίας) στην απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας, όπου θα επισκεφθούμε για προσκύνημα το μοναστήρι Νόβο Χόποβο, (αφιερωμένο στον Αγ. Νικόλαο) που είναι το πιο παλιό από τα 16 Μοναστήρια της περιοχής.  Ακολούθως θα επισκεφτούμε τη μεσαιωνική όμορφη πόλη, με μπαρόκ στυλ, του Σρέμσκι Καρλόβτσι με τα υπέροχα σοκάκια, και το πανέμορφο κέντρο και θα προσκυνήσουμε στο ναό του Αγίου Νικολάου. Έχει και εξαίρετα κρασιά και μέλι. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το πανέμορφο Νόβι Σαντ, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας και πρωτεύουσα της επαρχίας Βοϊβοντίνας, που είναι γνωστή ως η Σερβική Αθήνα. Θα περπατήσουμε στον πεζόδρομό της, αλλά και θα προσκυνήσουμε στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Κατά την επιστροφή προς το Βελιγράδι θα επισκεφτούμε τη Μονή Κάτς (της Ανάστασης). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ: Πέμπτη 22/8: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΟΡΝΙΑΚ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΟΡΠΟΡΙΝ

Σήμερα θα έχουμε προσκύνημα σ’ένα, σημαδιακό για μας, σερβικό ορθόδοξο  μοναστήρι του 14ου αιώνα που βρίσκεται σε ένα ενδιαφέρον και γαλήνιο φαράγγι του ποταμού Mlava -το Gornjacka. Είναι η Μονή Gornjak (Κορντζιάκ, αφιερωμένη στην Ανάληψη του Κυρίου, με παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου). Η Μονή που είναι κτισμένη πραγματικά μέσα σε ένα εκπληκτικό τοπίο της Ανατολικής Σερβίας, σ’ένα κάθετο βράχο και από κάτω περνά ο ποταμός, ιδρύθηκε το1380 από τον βασιλιά Λάζαρο της Σερβίας, με την πνευματική όμως βοήθεια του -ερημίτη Γέροντα Γρηγορίου, κτήτορα της Ι. Μ. Οσίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους.Εδώ κοιμήθηκε και τάφηκε και εμεις θα προσκυνήσουμε τα θαυμαυουργά λείψανα του Οσίου.                                                                                                                                      Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γυναικείο Μοναστήρι Κορπορίν (αφιερωμένο στον άγ. Στέφανο), προσκύνημα και επιστροφή στο Βελιγράδι.            Το βράδυ δείπνο σε εστιατόριο στην περιοχή της Σκαρτνάλιας, που μοιάζει με την Πλάκα της Αθήνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ: Παρασκευή 23/8: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΣΕΛΙΕ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΛΕΛΙΤΣ - ΚΡΑΛΙΕΒΟ

Πρόγευμα και αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για το Κράλιεβο, πόλη της κεντρικής Σερβίας, μέσω Βάλιεβο. Σε μια απόσταση 6 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Βάλιεβο, στις όχθες του πόταμου Γράδατς βρίσκεται το Μοναστήρι Τσέλιε, (των Αρχαγγέλων). Το μοναστήρι που θα επισκεφτούμε για να προσκυνήσουμε στον τάφο του Άγιου Ιουστίνου Πόποβιτς, (συγχρονος Σέρβος Άγιος), είναι χτισμένο μέσα σε ένα ορεινό, γραφικό και καταπράσινο τοπίο. Η γύρω περιοχή με τα πολλά βουνά και τις μικρές κοιλάδες κάνουν το μοναστήρι αθέατο. Ακολούθως θα επισκεφτούμε το χωριό Λέλιτς, το όποιο είναι η γενέτειρα τού επίσης συγχρόνου άγιου της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Νικολάου Βελιμίροβιτς, για να προσκυνήσουμε στη Μονή Λέλιτς τα λείψανα του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Κράλιεβο, ‘’ την πόλη των Βασιλέων’’, μια μικρή πόλη που βρίσκεται  κτισμένη στις όχθες του ποταμού Ίβαρ. Όλοι οι κεντρικοί της δρόμοι είναι πλακόστρωτοι και καταλήγουν στο κέντρο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 24/8: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΑΝΑΣΑΓΙΑ  ΣΠΗΛΑΙΑ ΡΕΣΑΒΣΚΑ ΠΕΤΣΙΝΑΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΛΙΣΙΝΑ ΒΕΛΙΚΙ ΜΠΟΥΚ   Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μοναστήρι Μανασάγια, (Αγίας Τριάδος) μεσαιωνικό Καστρομονάστηρο. Ένα Μοναστήρι που μόλις το αντικρίσεις σου κόβει την ανάσα. Τα τείχη του είναι πανύψηλα με πύργους σε κάθε γωνία. Κτίστηκε  το 1406, από τον Δεσπότη Στέφανο Λαζάρεβιτς. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε τα σπήλαια σταλακτιτών και σταλαγμιτών Ρέσαβσκα Πέτσινα. Θα θαυμάσουμε τα πανέμορφα έργα του Θεού, και θα καταλήξουμε στον καταρράκτη Λίσινα Βέλικι Μπούκ . Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο με παραδοσιακούς Σέρβικους χορούς από τοπικό λαογραφικό όμιλο.

 

6ηΜΕΡΑ: Κυριακή 25/8 : ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΖΙΤΣΑΣ- ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟΥΤΕΝΙΤΣΑΣ –ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΒΡΙΝΙΑΤΣΚΑ ΜΠΑΝΙΑ                                                                 Εκκλησιασμός στο πανέμορφο και ιστορικό Μοναστήρι της Ζίτσας, (της Ανάληψης ) ένα από τα πιο γνωστά μοναστήρια της Σερβίας, με χαρακτηριστικό το έντονο πορφυρό χρώμα στο εξωτερικό του. Εδώ στέφθηκαν οι Σέρβοι Βασιλείς και ανακηρύχθηκαν οι αρχιεπίσκοποί της. Περικλείει-«είναι η Σερβική πονεμένη ιστορία», όπως έλεγε ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μοναστήρι της Στουντένιτσας, (της Παναγίας) ταξιδεύοντας παράλληλα με το ποταμό Ίβαρ και περνώντας μέσα από πρόποδες ψηλών οροσειρών και κλεισούρες. Το Μοναστήρι είναι από τα πιο γνωστά και Ιστορικά της Σερβίας. Εδώ είχε ζήσει για λίγο καιρό πριν φύγει για το Άγιο Όρος ο Άγιος Στέφανος Νεμάνια,(Συμεών) του οποίου τα λείψανα μετέφερε ο υιός του Άγιος Σάββας. Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια μια από τις πιο γνωστές στα Βαλκάνια.         Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσουμε κατά μήκος του πλακόστρωτου δρόμου και στα πάρκα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

7η ΜΕΡΑ: Δευτέρα 26/8: ΤΟΠΟΛΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΠΛΕΝΑΤΣ –ΒΟΥΝΟ ΠΥΡΓΟΣ ΑΒΑΛΑ - ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΟΥΣΤΣΙΕ - ΛΑΡΝΑΚΑ  

Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση μας μέχρι την ώρα που θα αναχωρήσουμε (γύρω στο μεσημέρι) με τις αποσκευές μας για το Βελιγράδι. Ενδιάμεσα θα κάνουμε στάση στην Τόπολα, που είναι λίκνο πολιτισμού της δυναστείας των Καραγιώργιεβιτς, για να επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, το γνωστό Όπλενατς. Σαράντα εκατομμύρια ψηφίδες συνθέτουν τις 725 ψηφιδωτές εικόνες στην εκκλησία, σε περισσότερα από δέκα χιλιάδες χρώματα.                                                                            Επόμενος μας σταθμός η περιοχή Άβαλα για να θαυμάσουμε το φυσικό περιβάλλον, αλλά και να ανεβούμε στο πύργο Άβαλα για να δούμε το Βελιγράδι απο ψηλά. Το ταξίδι μας θα τελειώσει σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα του Βελιγραδίου, το Ούστσιε όπου και θα παραμείνουμε μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.                                                                     

Άφιξη, στην Λάρνακα χαράματα της επόμενης ημέρας-Σάββατο 03.25. Λεωφορείο θα μας περιμένει για την επιστροφή μας στην Λευκωσία.

 

 

 

                                     Τιμή ανά άτομο

 

ΔΙΚΛΙΝΟ-ΤΡΙΚΛΙΝΟ                                      ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ                                                                        €850                                                             €975

 

Περιλαμβάνονται:  

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Βελιγράδι – Λάρνακα                                                      Φόροι αεροδρομίου                                                                                                                               Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ROYAL HOTEL 4* στο Βελιγράδι με πρόγευμα                           Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο TOURIST HOTEL 4*στο Κράλιεβο μεπρόγευμα

Μεταφορές, εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα

5 δείπνα στα ξενοδοχεία, 1 στην Σκαρντάλια

Early check in πρόγευμα την πρώτη μέρα κατά την άφιξη

Μίνι Κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα

Εισιτήρια εισόδων: ΤΡΕΝΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΜΕΚΤΑΝ, ΤΟΠΟΛΑ και ΠΥΡΓΟΣ ΑΒΑΛΑ, ΣΠΗΛΑΙΑ ΡΕΣΑΒΣΚΑ ΠΕΤΣΙΝΑ

Έμπειρος Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός

Ασφάλεια ταξιδιού

Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Λάρνακας

 

Δεν περιλαμβάνονται:

                                                                                                                            

Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

Τα ποτά στα δείπνα

Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα πιο πάνω ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

                     Σημειώσεις:

Η δήλωσή σας πρέπει να συνοδεύεται με φωτοτυπία του διαβατηρίου σας ή της Ευρωπαϊκής σας ταυτότητας.  

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Διευκρινίζουμε πως κρατημένες θέσεις θεωρούνται ΜΟΝΟ οι δηλώσεις που συνοδεύονται με την προκαταβολή των €200.

Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 10/06/2019

Ενδέχεται να γίνουν εσωτερικές αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά με την παροχή όλων των υπηρεσιών.

 

  • Δηλώσεις Συμμετοχής:
  • Δέσποινα ΠαπαθανασίουΤηλ: 99724045

 

Η εκδρομή οργανώνεται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Top Kinisis                                                                                                                    

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com